söndag 21 juli 2013

Skördetid

Än är det ju ganska tidigt men det finns ändå en del att skörda på kolonin. Våra potatisar såg färdiga ut men var inte så mycket att hurra över när vi drog upp vår enda potatisrad. Ganska få per planta och många som verkade ha fått skador, kanske någon insekt som gett sig på dem i år. Så det blev väl bara en 20-25 fina potatisar i år. Nästa år sätter vi nog mer potatis men då tar vi Asterix igen, som gav så fin skörd förra året.

Bönorna var äntligen färdiga att plocka de första från, och det finns många mindre som vi hoppas växer till sig, men fy fasen så fula plantorna ser ut nu. Något (rå)djur har fått smak för bladen så det är bara massa bönor och stjälkar kvar nu. Bönorna får vara i fred som tur är, men frågan är hur bra de kommer växa till sig när det inte finns några blad kvar.

Fula bönstjälkar

 De första bönorna såg i alla fall fina ut

Sen drog vi upp en lök för att kolla storleken och de verkar vara på väg att växa till sig, vi har knyckt någon då och då för att slänga på en burgare men nu börjar de se riktigt fina ut. Men det är nog en 2-3 veckor minst kvar tills de närmar sig fullstorlek.


Och så till sist, hallonen, som vi fått riktigt många i år. Gott smakar de också, och det känns inte helt fel att få ha egna hallon i frysen till hösten.



1 kommentar:

Manda sa...

Vår favoritpotatis hittills är amandine, ett litet tips om ni inte redan provat den! Fina, fasta och goda :)