söndag 25 augusti 2013

Fönsterfix

Äntligen kan vi rapportera från det stora fönsterprojektet! Eller, stort och stort, det är de två fönstren på framsidan samt omgivande vita stolpar som vi snyggat upp, men eftersom det var första gången vi gav oss på det så kändes det väldigt stort. Det blev ändå rätt bra till slut och nu känner vi att vi fått bra snits på det inför resten av fönstren.

Så här kommer ett rejält bildlass;

Så här såg det ut innan, med flagnad färg.

Kittet var i nederkant sprucket och fågelätet, och färgen hade släppt på flera ställen.

Det lösa skrapade vi bort, resten fick sitta kvar. Det blir inte lika snyggt som om man gjort allt trärent kanske men att stå och slita med värmepistol hela sommaren hade vi inte lust med.

Så kom nästa bekymmer, när de nedre hörnjärnen på ett av fönstren visade bestå av 100% pulveriserad rost när man nuddade det.

En stilig grundmålerska

Att vi hade ett litet helsicke med kittet har vi skrivit om tidigare, men till slut blev det riktigt bra och vi behövde bara lägga nytt på nederkanten och någon decimeter av sidorna.


Vi hittade nya hörnjärn som passade fint, så det inte ramlar i bitar när man vädrar.

I helgen slängde vi på tre lager färg som gjorde rejäl skillnad.

Visserligen ser det ut så här på väldigt många ställen nu, och för det tar jag på mig hela skulden. Emma är ett målarproffs men jag kan inte förstå hur fasen man ska göra för att penseln inte ska spreta iväg på fel ställen.

Och här är slutresultatet! Ganska mycket snyggare om vi får säga det själva. Nu har vi bara kvar att ta de övriga tre fönstren, samt insidorna i alla fönster, samt dörren och takbjälkarna i utedelen och... Men något ska man ju spara till nästa säsong också:)

Bonusbild! Den nya luckan till vinden fick också lite färg efter sisådär två år:

Inga kommentarer: